De Creuse, een heerlijke streek om vakantie te vieren!

Het vakantiehuis ‘Villa Bâton’ is een recent door Thijs en Hester opgeknapt oud Frans stenen huis met een cozy inrichting en veel licht. Je kunt er riant met twee tot vier personen verblijven. Voor gezinnen kan de slaapkamer als kinderkamer gebruikt worden en de comfortabele tweepersoons slaapbank voor de ouders uitkomst bieden. Ook is er de mogelijkheid om teen tentje naast het huis op te zetten – je hebt echt alle ruimte! Honden zijn welkom mits er netjes met het huis kan worden omgegaan door hond en baas.

Indeling

Het huis heeft een prettige indeling met een ruime entree waar je kunt loungen met de voordeur open voor momenten waar het buiten nog nét een beetje koud is, of juist nét een beetje te warm.

Er is een tweede ingang via de bijkeuken waar je met vieze of natte schoenen en kleren zorgeloos kunt binnenstappen. Hier staat ook de wasmachine, is een extra grote wasbak, een badkamer met douche en de wc.

Via de hal en de bijkeuken kun je naar de grote lichte woonkeuken waar een grote tafel staat, een houtfornuis en gasfornuis en een lekker groot aanrecht koken makkelijk maakt.

Aan de andere kant van de hal kun je naar de woonkamer waar je comfortabel op de bank of de fauteuils bij de leuke Deense houtkachel kunt zitten of aan het bureau kunt werken.

Tussen de keuken en de woonkamer ligt een knusse slaapkamer met een héél comfortabel bed… met uitzicht op het groen! Dit bed is speciaal gemaakt om comortabel met twee in te slapen maar is ook uit elkaar te zetten in twee losse bedden. (Het bed is zo ontworpen dat de matrassen direct tegen elkaar aan liggen en een comfortabel dekmatras topt het af; het is een volwaardig tweepersoons bed zonder geul! 🙂

Buiten

Er is (nog) geen aangelegde tuin maar rond het huis heb je alle ruimte om lekker in de zon te zitten, te dineren, een kopje koffie te drinken, te barbequeen of zelfs een extra tent op te zetten. Er is een buitentafel, buitenstoelen, strandstoelen, een parasol en meer leuk buiten meubilair. Je hebt ook alle privacy, er zijn geen buren en je zit aan het einde van de weg. Af en toe kan er een postbode het erf op komen rijden.

Omgeving

In de omgeving is genoeg te doen voor jong en oud. 

Het huis ligt vlakbij een strand aan de rivier de Creuse. Hier kun je zwemmen, vissen of varen. Er zijn in de omgeving veel mooie wandelingen te maken en voor de sportieve fietser zijn er avontuurlijke mountainbike routes. Het landschap is variërend met kleine weides met oude eiken, beekjes, bos en kleine oude dorpen. 

Er zijn in de zomer veel leuke brocantes en de stad Limoges ligt op een ruim uur rijden, evenals het leuke stadje Montlucon.

Boek eenvoudig via één van onderstaande websites!

De Creuse, een klein geheim voor rustzoekers